MS - CBD-olja som smärtlindring

När jag fick höra Anne-Li berätta sin historia ville jag absolut sprida den vidare. Det är en fantastisk berättelse om många motgångar, men också om att det går att vända. Min förhoppning är att inpirera fler att testa CBD-produkter. Kanske kan det hjälpa dig också. Man vet aldrig förrän man testat...

Här är hennes berättelse med egna ord: 

Hej!

Jag heter Anne-Li och är snart 60 år (känner mig som 40:) Andra ser mig som väldigt positiv och glad och är det ingen som tror mig när jag berättar om min sjukdoms historia.

Jag har två vuxna pojkar som jag, som alla andra föräldrar, är väldigt stolt över:) Ett barnbarn som är mig väldigt kärt, men som tyvärr bor för långt borta.

Min bakgrund har varit väldigt brokig och stökig sedan min lillebror dog när jag var 10 år och föräldrarna skilde sig strax efter (1967). Detta har lett till att jag gjort en hel del dumma val i livet, men som samtidigt gjort mig väldigt stark.

Mobbning i skolan gjorde att jag läste in 3 årigt gymnasie först när jag var 29 år. Därefter köpte jag en bensinstation som jag drev i 7 år. Stor livsmedelsbutik med allt från souvenirer till biltillbehör. Det var min stora dröm som slog in och jag levde i en bubbla!

Tills......jag fick MS!

33-35 år - 5 öppna bukop samt några titthålsop (endometrios)
35 år - MS, samt 50% sjukersättning
37 år - Totalt 5 autoimmuna sjukdomar
40 år - Änka
47 år - Aneurysm i hjärnan, op i Lund
48 år  - Stort diskbråck, akut op i Växjö
50 år - Gifte om mig på min 50 årsdag!!! En positiv händelsen! 🙂
51 år - Axel op
55 år - "gick i väggen" på mitt älskade jobb på socialkontoret i kommunen, 10 år
55 år -  Uppsagd pga att jag var "multisjuk" enligt personalchefen
56 år - Läste in Mäklarhögskolan, stolt som en tupp och äldst. 🙂 En positiv händelse!
56 år - Ramlade över ett hundgaller inomhus och krossade inre nyckelbensleden och går inte att operera på grund av risk för mitt liv.
58 år Sjukerstättning 100% mot min vilja, ville arbeta!

Våren 2017 pratade jag med min smärtläkare sedan 1996, om han kunde skriva ut Sativex. Jag sa han, men den ingår inte i högkostnadsskyddet och kostar ca 6000/månaden.
Jag åkte hem och började GOOGLA cannabis och hittade CBD-oljan i en butik på internet (Scandinavian Hemp). Rädd som många andra tvekade jag under ett par veckor, och jag hade samtal med min smärtläkare samt min ena son som är journalist.
Båda sa-KÖR!!!

Jag beställde och började, tre veckor efter försvann all smärta som jag haft under så många år!!

Här är mina två inlägg i Facebook gruppen om CBD-olja:

27 mars -17
Plötsligt händer det:)
Du har funnits nära mer än 20 år nu, du har stoppat mig från att göra saker som jag tycker är roliga, du har förstört mina dagar, mitt liv mm mm. Du har även stoppat mig från att sova vilket behövs för att läka min sargade kropp- du har rent ut varit "en pain in the ass"!!! Så mycket dålig energi du gett mig under så lång tid! Men nu är det slut! Tack vare Kenneth Holk på Scandinavian Hemp.
CBD oljan har trängt in dig i ett hörn och där tycker jag att du kan stanna! Jag behöver dig inte längre! SMÄRTAN!!!
Tack för att jag fått ett liv igen!
5 maj -17
Hej! Jag har haft CBD 2% nu i 2 månader o som många av er vet så blev jag smärtfri efter 22 år efter tre veckor! Min smärtläkare i Helsingborg (sedan 1996) var positiv till att jag skulle börja med oljan, han sa-KÖR!
Idag var jag hos honom första gången sedan jag började o han sa- Anne-Li jag kan knappast tro det, musklerna är mindre spastiska o känns bra o bara efter två månader!!! (har MS)
Känns så bra att ha honom med mig på denna resa!

Trots allt är jag glad och ser något positivt i allt!!!

Ha det bra!
Anne-Li

Hjälp fler...

Dela gärna inlägget så att vi får möjlighet att hjälpa fler må bättre!

Click Here to Leave a Comment Below

Kristina - 16 maj, 2017 Reply

Låter underbart!! Stort grattis till dig! Jag undrar bara hur stor dos du tar varje dag?

Maritha Andersson - 16 maj, 2017 Reply

Tusen tack finaste Anne-Li för att du delar med dej och skriver öppet om detta, du är en så otroligt inspirerande och stark kvinna med stor kunskap och erfarenheter. Jag tycker om att läsandet du skriver och är först och främst st superglad över att du blivit så mycket bättre av cbd-oljan 😄😀👍 och att du på ett mycket bra sätt hjälper andra. Du är helt enorm kvinna!!! Tusen tack för att jag fick ta del av ditt liv och din resa!!! Bamsekramar 💖💖💖

Anne-Li - 16 maj, 2017 Reply

Hej Maritha!
Nu kom det allt en tår…. Tack så väldigt mycket för dina enormt fina ord!Jag vill hjälpa andra och därför öppnar jag mig så. En BAMSE kram till dig!

Christopher - 16 maj, 2017 Reply

Hej,

Tack för att du delade med dig av din erfarenhet utav CBD olja! Detta gör att jag kanske borde tipsa mina föräldrar om detta som har ont i rygg samt en av dem har liknande MS. Ont i leder och fingrar och liknande.

När du säger 2% så undrar jag om det är t.ex. denna som är det: https://scandinavianhemp.se/produkt/cbd-olja-20-ml-400mg-cbd/

Jag hittar ingen information om procenten. 🙂

Tack!

Vänligen
Christopher

    Jesper Lindén - 17 maj, 2017 Reply

    Japp, det är den Anne-Li menar. Men tror hon tar den med citrussmak. 🙂

Anne-Li - 17 maj, 2017 Reply

Hej Christopher!
Tack! Fint av dig att tänka på dina föräldrar! Jesper Linden har helt rätt, den du har länkat till är helt naturlig smak-jag har valt att köpa den med citron. Båda är 2%.

Elsy - 17 maj, 2017 Reply

Kan man blanda oljan med smärtstillande tabletter.
Vilken fantastisk gripande historia, har själv haft smärtor i många år hoppas på samma goda resultat

    Jesper Lindén - 18 maj, 2017 Reply

    Hej Elsy! Det är en hel del personer som kombinerar smärtstillande tabletter med CBD-olja och jag har inte hört om några problem. Många har också successivt kunnat fasa sina normala tabletter, men upplevelsen och effekten av CBD är väldigt individuell och man får helt enkelt testa själv. Nu har jag dock inte rätt kompetens för att kunna rekommendera någonting, det enda jag kan göra är att förmedla de upplevelser som andra har rapporterat in.

Anne-Li Persson - 19 maj, 2017 Reply

Hej Elsy! Jag har blandat med Saroten o Diklofenak o Tramadol o nu har jag kunnat sluta med alla. Tog sista Saroten till natten i förrgår.Lycka till!!!

Tina - 14 juni, 2017 Reply

Hejsan vilken intressant läsning 🙂 måste fråga och jag i ny i allt detta ,jag har värk i min kropp efter 2 op i axlar armar och det blev inte helt lyckat fick oxå frusen shoulder i bägge axlar armar för några år sedan , är så jäkla stel i axlar armar nacke o hela höger sidan nerigenom och värre är att jag har en jäkla värk som kommer o går ,detta kommer och går ,har fått till mig att det här blivit kroniskt och jag mår många gånger så dåligt att jag inte kan ta mig upp på morgonen,jag har nu inhandlat cbt oljan 3% och undrar ju hur mycket olja jag kan ta och kan det påverka mitt socker iom insulinbahnadlad diabetiker sedan 27 år…hra ju stoppat i mig diflofenak mm …äter oxå naturmedviner och ks ,msm …

Leave a Reply: