CBD-olja och depression

Uttalanden från personer med depressionsbesvär som testat CBD-olja:

Hej!
Jag har nu tagit dropparna i en vecka, och jag känner stor skillnad!!! Jag är pigg, inte speedad, utan vaken (!) Jag känner mig lugn, mindre katastroftankar, mindre tvång och jag känner mig ganska harmonisk. Inte samma ångest eller oro.
Trodde inte man skulle märka skillnad så fort! C

Kommentar från tillverkare:
CBD-olja är ingen "quick-fix", det brukar ta 4-8 veckor innan kroppen har anpassat sig och man känner av effekterna. Men vi har fått in rapporter från ett flertal personer som känner effekt redan inom en vecka. Det är självklart positivt, men upplevelserna är individuella och man ska trappa upp dosen i en lugn takt tills man känner effekten.

Hej!
Jag har använt Cbd-oljan ca en vecka. Jag lider av OCD med till största delen besvär av tvångstankar och stark ångest som resultat av det. Min upplevelse av oljan är positiv. Stämningsläget är förhöjt, vissa dagar mer andra dagar mindre. Mindre ångest, men tvångstankarna kvarstår. Sömnen är förbättrad, vaknar inte längre många gånger under en natt. Doseringen är 25 droppar 3ggr per dygn. Jag har tänkt höja dosen . S

Kommentar från tillverkare:
Inte riktigt klart om det är 25 droppar vid varje tillfälle eller om det är fördelat över 3 tillfällen per dag. Om det är per tillfälle så är dosen väldigt hög i jämförelse med vad man normalt brukar ta. Nu är doseringen väldigt individuell, men vill bara göra det tillägget till den här personens uttalande.

Hej!
Har precis börjat testa CBD oljan men börjar så smått att kunna urskilja en rad positiva effekter. Än så länge har jag upplevt att min aptit har börjat att öka något vilket är alldeles utmärkt då jag ofta har haft dålig aptit i samband med ångestkänslor. Det har också börjat kännas som att det har blivit lättare att trycka undan ångestkänslorna som att kroppen har blivit något lugnare och mer avslappnad. Sover också bättre om jag tar den andra dosen sent på kvällen.

Hjälper än så länge inte mot kraftigare ångest men som ni skrev så är det ju ingen quick-fix utan det kommer säkerligen att ta ett tag. Ligger fortfarande på rätt låga doser. Har inte märkt av några som helst biverkningar än så länge mer än att man kan bli lite trött och dåsig. Enligt mailet så kan det tyda på lite för höga doser men för just ångestproblematik så är det snarare en fördel att kunna bli lite mer dåsig och avslappnad.
Med vänliga hälsningar! J

Hej!
Jag har nu tagit dropparna i två månader och jag mår nu underbart! Redan efter en vecka så mådde jag bättre än vad jag gjort på flera år, min depression var som borta. Efter två veckor slutade jag med min medicin, eftersom den bara gav mig biverkningar. Dropparna gjorde även att min aptit blev mer normal igen. Första månaden gick jag upp 5kg och har legat stabilt där.


Nu väntar jag in den första julen, på länge, utan självmordstankar. Cbd-oljan är det bästa som har hänt mig på länge och jag hoppas att fler i behov, kommer i kontakt med det.
MVH! A

Fler artiklar om CBD och
ångest, oro, depression,  stress...

Expertpanelen diskuterar CBD-olja och ångest/oro
Expertpanelen diskuterar CBD-olja och ångest/oro"Uppskattningsvis kan vi hjälpa 80% av de som lider av ångest/oro..."Här är 3 experter på CBD[...]
Hur cannabidiol (CBD) kan användas vid behandling av ångest
Även om vi normalt sett inte ser ångest som något önskvärt är det faktiskt ett adekvat sätt att hjälpa oss[...]
Från ångest och depression till att kunna ta ett vanligt arbete
Jag är en kille som precis fyllt 24. I hela mitt liv har jag känt mig annorlunda. Först i tonåren[...]
CBD-olja och stress
Länkar till sidor och forskning om stress och CBD . informationen är från  http://www.projectcbd.org/Denna informationen är till för att du själv[...]
CBD-olja och oro
Här är en bra video där 3 CBD-experter pratar om CBD-olja och ångest/oro.​Länkarna nedan är till sidor och forskning om[...]
CBD-olja och depression
Endocannabinoid system dysfunction in mood and related disorders (PubMed) Antidepressant-Like and Anxiolytic-Like Effects of Cannabidiol: A Chemical Compound of Cannabis[...]

För ordningens skull...
Eftersom CBD olja ännu inte är klassat som läkemedel får vi aldrig påstå att det botar någon sjukdom. Vi upplyser och informerar om studier och forskning samt delar med oss av uttalanden/upplevelser från personer som använder CBD olja. Du dra sedan dina egna slutsater och gör din egen bedömning. 


Länkar till information om CBD mot depression: