4 januari, 2017

Fibromyalgi, IBS, kronisk huvudvärk…

Vem är jag och vilka sjukdomar har jag.

Jag är en man på 33 år som lider av fibromyalgi, IBS, kronisk huvudvärk. Dessa problem har i sin tur gett mig kraftiga depressioner, stora sömnproblem, kraftig ångest, total avsaknad av stresshantering och överlag svårt att fungera i vardagen.

Jag har haft oförklarliga smärtor i kroppen sedan väldigt tidig ålder, runt 8-9 år. Det var dock först i tonåren som det verkligen började bli besvärligt, och när jag var runt 21 år blev jag långtidssjukskriven för första gången.
Lyckades ta mig tillbaka till viss del till jobbet efter 3-4 år. Jag jobbade mellan 50-75% under ett par år innan nästa krasch kom.
Denna kraschen var mycket värre och mycket hårdare.

Hela livet krascha, höll på att bli av med både inkomst och mina barn. Tappade helt hopp om livet. 
Jag fick ingen hjälp från psykiatrin för de ansåg att jag var för välfungerande bara för jag inte knarkade eller drack, även fast resten av mitt liv var totalt söndertrasat.
Från vårdcentralen fick jag antidepressiv medicin och börja prova fram smärtlindrande mediciner. Dessa gav en viss effekt, men de kom dock med stora bieffekter.
Av de antidepressiva medicinerna jag åt fick jag mycket kraftiga mardrömmar, total avsaknad av sexlust och överlag helt känslomässigt död. De smärtstillande medicinerna jag fick hjälpte bara till att ta bort värsta topparna av smärtan i kroppen. Detta till kostnad av att min IBS blev mycket värre.
Kroppen blev beroende av tabletterna så efter varje skov var det 1-2 veckor där man fick vänja av kroppen.

Nu i år, efter att jag varit sjukskriven i 5 år, fick jag äntligen diagnosen fibromyalgi, dock gav det inte så mycket mer från vården än mer smärtstillande.
Jag har slutat med de antidepressiva medicinerna sedan snart ett år då jag inte orkade med bieffekterna från dem.

Diagnosen och letande efter alternativ


Under 2016, när jag nu äntligen fick min diagnos, började jag leta efter alternativ till vanliga vården för att få hjälp med mina besvär. Det första jag hitta och provade var att lägga om kosten till LCHF då många med mina problem sa att de hade stor hjälp av den dieten.
Framför allt när det gäller IBS (IBS är vanligt bland patienter med fibromyalgi), och mycket riktigt så efter någon vecka så var min IBS mycket bättre.
Under de snart 6 månader jag gått på LCHF har jag kanske haft 3-4 anfall när magen kraschat, och då har det som mest handlat om 20-30 min långt anfall istället för 1.5 timme som det brukade vara innan.
Dock gjorde LCHF inte mycket för min smärta.

Det andra jag hittade var om cannabis och effekten det hade på fibromyalgi. Det fanns mycket info om det från USA och även många i Sverige med samma problematik.
Men cannabis är förbjudet i Sverige som alla vet. Dock hittade jag CBD olja som fanns att köpa lagligt i Sverige.
Så jag bestämde mig för att testa och beställde min första omgång CBD olja.


Första tiden på CBD


Första december började jag med CBD oljan och redan från dag ett var smärtan så mycket bättre. Under de 3 första dagarna näst intill smärtfri för första gången på 25 år.

Dock kom det ett bakslag efter 3 dagar vilket gjorde mig lite orolig.

Jag fortsatte med oljan efter som jag läst att det var rätt vanligt med bakslag. En vecka efter jag börjat med oljan hade värsta bakslaget lagt sig och det började jämna ut sig. Hade dock bättre och sämre dagar fram tills 2.5 vecka in.
Då kändes det verkligen som kroppen var i balans.

Nu efter 1 månad med CBD olja är jag mer eller mindre helt smärtfri.
Smärtan finns där ibland men den är mest en irritation nu istället för en plåga, och den är hanterbar.
Min IBS har med CBD dropparna och LCHF kosten mer eller mindre försvunnit helt. Har haft ett anfall, det var dock självförvållat då jag åt mycket kolhydrater under julen. Men anfallet var inte mycket till anfall, det blev 2 toalettbesök sen var det över. Så det varade i max 5 min.

Förutom att smärtan är näst intill borta så orkar jag nu vara vaken hela dagarna istället för att sova 2-3 timmar mitt på dagen, som jag har gjort varje dag tidigare. Har mycket mer energi över både från CBD oljan och från att inte massa energi bränns på att hantera smärtan längre.

Min ångest och förmåga att hantera stress känns mycket bättre. Har till och med börjat utmana mig själv genom att vara mer social och träffa mer folk i vardagen än jag gjort de senaste 5 åren.


CBD oljan har börjat göra mitt liv värt att leva igen och jag känner mig hoppfull för första gången i mitt vuxna liv att jag kanske kan göra något med livet annat än att vara sjuk.

Hjälp fler...

Dela gärna inlägget så att vi får möjlighet att hjälpa fler må bättre!


För ordningens skull...
Eftersom CBD olja ännu inte är klassat som läkemedel får vi aldrig påstå att det botar någon sjukdom. Vi upplyser och informerar om studier och forskning samt delar med oss av uttalanden/upplevelser från personer som använder CBD olja. Du dra sedan dina egna slutsater och gör din egen bedömning. 

Click Here to Leave a Comment Below

Lotta - 4 januari, 2017 Reply

Jag har nu läst detta vittnesmål om användande av CBD vid fibromyalgi. Jag skulle vilja veta närmare vilken styrka och dos personen tagit och om han intagit oljedroppar eller kapslar samt hur många gånger per dag.
Jag har en 22-årig son med svår fibromyalgi som gör att han är helt arbetsoförmögen och lever på aktivitetsstöd.

Mycket tacksam för svar på mina frågor.

    Gallahorn - 8 januari, 2017 Reply

    Hej!

    Jag använder Scandinavian hemps olja de har nog bara en styrka. Jag tar olja 3 gånger om dagen vilket jag känner är ett måste för att ha kolla på värken. Har fortfarande lite värk på morgonen efter natten dock inte lika mycket som innan oljan plus jag är inte lika stel på morgonen som jag var förut. Sen lägga om kosten till LCHF är också att rekommendera det gör hjälpt mig mycket framför allt med magen. Finns många med fibro som mår bra av LCHF med.

Malene - 6 januari, 2017 Reply

Hvor lyder det dejligt at Han at fået det bedre.. jeg vil også meget gerne vide hvilken styrke og hvor mange dråber der tages, da jeg syndes det er svært at finde ud af,hvilke af de forskellige olier man skal tage.
Jeg har selv fibromyalgi og vil meget gerne hører mere om dette..
Med Venlig Hilsen
Malene Jørgensen

Jesper Lindén - 9 januari, 2017 Reply

Doseringen är väldigt individuell och man bör prova sig fram för att hitta sin egen nivå.
I just det här fallet tar han ungefär 6 droppar på morgonen, 6 vid lunch och ytterligare 8 på kvällen.
Han tycker 3 gånger per dag passar för honom. Det vanligaste annars brukar vara morgon och kväll.

Leave a Reply: