16 december, 2016

Från ångest och depression till att kunna ta ett vanligt arbete

Jag är en kille som precis fyllt 24. I hela mitt liv har jag känt mig annorlunda. Först i tonåren förstod jag att jag det jag har upplevt är ångest och depression. Minsta lilla grej som avvek från vardagen gav mig enormt magknip och sömnlösa nätter. En liten sak som friluftsdag i skolan kunde ge mig enorm ångest i flera dagar.

I början av december 2015 fick jag ett totalt sammanbrott. Jag hade då varit arbetslös i nästan ett år. Min ångest har gjort det omöjligt för mig att behålla ett jobb och ens blotta tanken på att jobba gav mig en klump i magen. Jag såg verkligen ingen chans att klara av det. Min vardag bestod av att försöka sova så mycket som möjligt för att bara slippa livet.

Jag har haft en bra uppväxt, fantastiska föräldrar, goda vänner och en underbar sambo. Men trots detta kändes livet outhärdligt. Jag borde inte må så här. Det finns dem som har det värre. Detta var tankar som slog mig konstant.

Jag hörde talas om CBD för första gången för flera år sedan men hade ingen aning om att det skulle kunna hjälpa mig. Med åren så stötte jag på allt mer information och intresset växte sig allt större. När jag väl bestämde mig för att att testa så fann jag inga hemsidor som kändes seriösa eller erbjöd CBD till en rimligt pris. Skam den som ger sig! Till slut fann jag Scandinavian Hemp. Efter cirka två veckors användning så kände jag mig annorlunda. Vad som var annorlunda visste jag inte. Kanske är det placebo tänkte jag. Men allt eftersom att dagarna gick så blev det allt mer påtagligt. Jag kände mig lycklig och glad. Livet är inte så jävla hemsk. Vad är det egentligen som jag har oroat mig för?

Efter en månad så fick jag ett jobberbjudande via en kompis. Ett helt vanligt knegarjobb. Tanken på ett jobb skrämde mig inte på samma sätt längre så jag tackade ja. Oron för att få ett nytt sammanbrott fanns fortfarande kvar. Min kompis hade ju rekommenderat mig inför detta. Vad händer om jag bara fixar en vecka och sen inte klarar mer? Jag ville verkligen få lite ordning på min liv. När jag pratat med chefen och fått ett startdatum så slog mig ångesten som en kospark i skrevet. Men det var då jag märkte vad CBD verkligen har gjort med mig. Jag kunde nu hantera ångesten. Den hade mig inte i sitt grepp längre. Att ha ett riktigt jobb och en stadig inkomst vägde helt plötsligt mer än den där jävla ångesten.

I skrivandets stund så har jag jobbat i drygt tre månader. Inte stannat hemma en enda dag. Nu är det jag själv som styr mina känslor. Att ha ett jobb känns riktigt bra och jag trivs som fisken i vattnet.

Hjälp fler...

Dela gärna inlägget så att vi får möjlighet att hjälpa fler må bättre!


Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: