6 december, 2020

Vi går mot ljusare tider- Viktiga händelser inom EU och FN!

Just nu kan det kännas mörkt när solen ej bjuder på så många strålar men det går åtminstone att glädja sig åt två mycket viktiga saker som skett den senaste tiden. I november fick ett franskt företag rätt i EU-domstolen, beslutet klargör att CBD-produkter INTE ska ses som narkotika och att handel mellan EU-länder ej får stoppas.

I Sverige dömde högsta domstolen 2019 en man för ringa narkotikabrott pga att han använde CBD-olja med sk fullspektrum (max 0,2% THC som är tillåtet enligt EU-regler). Detta är komplicerat men uppenbarligen tycker EU-domstolen och svenskt rättsväsende olika om saken och det kan mycket troligen leda till förändring.

Häromdagen röstades det i FN:s narkotikakommission om att nedklassificera cannabis, som inte längre kommer att placeras i den farligaste nivån med narkotika utan medicinska anvädningsområden. Det här öppnar upp för mer forskning och att länder vågar lätta upp på lagar och regler gällande medicinsk cannabis.

Förresten om det trots dessa goda nyheter känns lite för mörkt om dagarna så borde du kanske prova CBD-olja och D-vitamin?

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Reply: